Vigtige initiativer der gør noget godt for miljøet

2 dec, 2021

Vi lever i en altafgørende tid for planeten. Vi har allerede skadet miljøet på mange forskellige måder i mange år, hvilket har resulteret i dyrearter der er blevet udryddet, global opvarmning, problemer med at få rent drikkevand og meget mere. Hvis ikke vi sørger for at passe på miljøet og at ændre den retning vi går i nu, så kan det have katastrofale betydninger for hele menneskeheden. Selvom det ikke går hurtigt nok endnu, så sker der dog allerede mange fantastiske initiativer, som gør noget godt for miljøet og hjælper os med at få redde planeten.

Grøn energi og elektrisk transport

Over de seneste år er der virkelig blevet investeret stærkt i grøn energi, hvilket betyder, at der hele tiden bygges nye vindmølleparker, solcelleparker og mange andre metoder, som bruges til at skaffe grøn energi. Kul og andre metoder til at skaffe energi, som udleder co2, er enormt belastende for miljøet og derfor er det vigtigt, at vi skifter vores energiforbrug tl at være bæredygtigt. Derudover er der også meget fokus på at være innovative inden for transportbranchen, som også udleder mange tons co2 ud i atmosfæren hver dag. Her er el-biler, hybrid-biler, og nye tendenser også initiativer, som har en stor positiv virkning på vores globale miljø situation.

Papirspild

Nye digitale produkter, som computere, mobiler, tablets, apps og meget mere gør også, at vi er blevet meget bedre til at undgå papirspild. Gennem tiden har vi spildt enormt meget papir, hvor det ikke har været nødvendigt, men det er heldigvis en trend, som ikke længere finder sted. Vi er meget bevidste på hvor meget papir vi bruger og bliver bedre dag for dag til at undgå papirspild. Papir er jo lavet af træer og træer er altafgørende for planetens overordnet sundhed.

Madspild

Fødevareproduktion er også en af de helt slemme spillere i forhold til at udlede co2. Vi har i mange år været dårlige til madspild og har smidt uendeligt mange tons mad ud i de rige lande, samtidigt med at millioner sulter hver dag i de fattigere lande. Der er heldigvis nu kommet stor fokus på at undgå madspild fra både restauranter, cafeer, private personer og politikere.

Vi har skrevet denne artikel i samarbejde med hundeskove.dk, som er en virksomhed der har skabt en app, som samler alle hundeskove i Danmark et enkelt sted. Hundeskove er indhegnet områder, hvor hundeejere kan tage deres hunde med ud og give dem mulighed for at brænde deres energi af og lege med andre hunde.